Mijn naam is Vincent (1979) vader, partner, duizendpoot met interesses op diverse vlakken. Gepassioneerd over TCm,koken, fotografie en voeding.

Een kijkje in mijn leven

 

Tot mijn zeventiende was mijn leven vrij onbezonnen en stond voornamelijk in het teken van veel sporten.

Vanaf die leeftijd begon ik te proeven van de verboden vruchten van het leven. Niets menselijk is mij vreemd. In deze periode kwamen ook diverse verslavingen om de hoek kijken. Deze hebben mij tot mijn 27e geholpen om mijn diepgewortelde pijn te verzachten, mijn brein te kalmeren en mij een gevoel van levendigheid te geven. Deze periode is verlopen met veel vallen en opstaan. Trial and error. Gelukkige periodes afgewisseld met veel depressieve periodes.

Rond 2005  heeft er een shift in mijn bewustzijn plaatsgevonden. Tijdens dit proces werden mij de eerste sluiers van de collectieve hypnose zichtbaar. In deze periode is het verbreden en verdiepen van mijn bewustzijn begonnen.

 Ik ging mij verdiepen in “spiritualiteit” en deed de ene na de andere cursus. Hopte van de ene healingsmethode naar de ander. Om mij maar goed te voelen, in bliss te blijven. Mijn drang naar het licht was groot. Een fantastische nieuwe afleiding om mijn diepgewortelde pijn maar niet te hoeven voelen.

Mijn beeld van de wereld was dusdanig veranderd dat mijn werk mij steeds meer ging tegenstaan. Ik had het gevoel in twee werelden te leven.

Na jaren met plezier gewerkt te hebben voor Holland Casino kwam ik in 2009 met een burn-out thuis te zitten.

Het gevoel in twee verschillende werelden te leven en voor een langere tijd geen voldoening meer in mijn werk beleven hadden hun tol geëist. Er was duidelijk een ommekeer nodig in mijn leven, maar ik was mede door een hoge maandelijkse hypotheek niet in staat deze ommekeer te bewerkstelligen. Daar was uiteindelijk een burn-out voor nodig.

Het was voor mij tijd om naar binnen te richten en mijn innerlijke landschap te verkennen, mijn pijn onder ogen te komen en mijn lijf de welverdiende rust te schenken. Ik kwam er in die periode achter dat ik een baan wilde waar ik echt voldoening uit kon halen, waar ik betekenis vol kon zijn voor mijn medemens. Maar welke richting? Geen idee!

Op een dag ging ik voor mijn eigen genezingsproces naar een acupuncturist. Toen ik na de behandeling weer buiten op de Amsterdamse grachten stond voelde ik van binnen een innerlijke drang om dit te gaan studeren. Deze drive zorgde ervoor dat ik Traditionele Chinese Geneeskunde ben gaan studeren.

Hier kwam ik ook voor het eerst in aanraking met massage en ervaarde ik zelf wat aanraking voor mijn lichaam en geest kon betekenen. Mijn interesse was gewekt en zorgde ervoor dat ik na een basis jaar TCM, Tuina Massage Therapie ben gaan studeren. Sinds 2012 ben ik het vak van massage en TCM therapeut gaan uitoefenen in de praktijk.

Vanuit de stevige basis die de Traditionele Chinese Geneeskunde mij heeft geschonken, ben ik mij verder gaan ontwikkelen in diverse oosterse en westerse  therapeutische disciplines. Het lichaam en het contact hiermee staat voor mij altijd centraal.

 De drang om te leren, ervaren en mij verder te ontwikkelen duurt tot de dag van vandaag voort en loopt natuurlijk synchroon met mijn eigen levenspad.

 

Graag geef ik mijn opgedaan kennis en levenswijsheid door in de praktijk.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kernwaarden

 

Veiligheid

Mijn prioriteit is het creëren van veiligheid. Natuurlijk zorg ik voor een veilge fysieke begrensde omgeving. Vooral focus ik mij op emotionele veiligheid. Er is een grote kans dat je dit  vroeger als kind niet voldoende hebt ervaren.

”Safety is not the absence of threat, it is the presence of connection”

Humor

Het leven is niet altijd rozegeur en manenschijn. Soms is het donker, koud en pijnlijk. Het kan intens zijn om je te verbinden met pijn uit het verleden. Het dragen en omarmen van deze pijn is een kwaliteit die we als mensen mogen leren ontwikkelen.

Eerlijkheid

Ik ben open, eerlijk en direct. Neem geen blad voor de mond, en verpak mijn woorden niet in zijdezacht papier. Ik geef oprecht doorleefd advies.

Om bewustzijn te creëren zal ik je soms prikkelen en/of confronteren. Ik zal je een spiegel voorhouden. Niet altijd even prettig, maar wel altijd met compassie.

“you will know the truth and the truth will set you free”