Compassionate Inquiry

By Dr Gabor Maté

 

Wat is Compassionate Inquiry?

Compassionate Inquiry is een benadering voor diepgaand zelfonderzoek, ontwikkeld door Dr. Gabor Mate. Het focust op het begrijpen en helen van de oorsprong van persoonlijke problemen door onverwerkte emotionele pijn en trauma’s aan te pakken. CI moedigt een medelevende relatie met onszelf aan, waarbij het lichaam een centrale rol speelt in het genezingsproces. Dit proces leidt tot diepgaande transformaties, zelfacceptatie en innerlijke vrede. Kortom, CI biedt therapeutische behandeling door diepgaand zelfonderzoek, mededogen en acceptatie voor emotionele heling op een dieper niveau.

 

Met behulp van Compassionate Inquiry, onthullen zowel het individu als de therapeut het niveau van bewustzijn, het mentale klimaat, verborgen veronderstellingen, impliciete herinneringen en lichaamstoestanden die de werkelijke boodschap vormen die woorden zowel uitdrukken als verbergen.

You will receive honest & compassionate care. i will not try to ‘fix’ you, but rather help you discover your own unique path to wholeness & authenticity

The purpose of Compassion Inquiry

In onze sessies onderzoeken we je geest, hart en lichaamelijke ervaringen met liefdevolle vriendelijkheid en compassievol onderzoek. We zullen nieuwsgierig worden naar de Authentieke Jij en dit onderzoek zal je in staat stellen om de oorsprong van je gedrag beter te begrijpen, terwijl het ook compassie brengt met die delen van jou die misschien coping-mechanismen hebben gecreëerd die je niet langer dienen.

Door het schijnen van licht op je emoties, kernovertuigingen, programmering, en somatische imprints – krijg je de mogelijkheid om deze bij de wortel te ontrafelen en te transformeren.

Wanneer we leren om ons af te stemmen op onszelf met nieuwsgierigheid en zachtheid, beginnen we onze neurale circuits te herbedraden. We gaan van een staat van vechten of vluchten naar een innerlijke omgeving van vertrouwen en overgave.

Onverwerkte emoties, (ontwikkelings) trauma en de daaruit voortkomende verslavingen zijn de energieën die onze realisaties sabboteren. Daarom is het essentieel om een wijze, liefdevolle relatie met hen te cultiveren.

Wanneer we ruimte creëren om inzicht te krijgen in onze emoties, patronen en overtuigingen . Dan verschuiven we in oriëntatie van het verstand naar het Hart, van angst naar Liefde.

Door dit proces realiseer je je dat je een keuze hebt in hoe je je verhoudt tot en reageert op elk moment. Om te kiezen om te reageren vanuit een ruimte van nieuwsgierigheid en dankbaarheid in plaats van angst en afscheiding.

Maak kennis met Compassion Inquiry

 

De eerste sessie is voor een speciaal kennismaking tarief van 50 euro.

Als de sessie jou brengt wat je nodig hebt kunnen er speciale pakketprijzen gehanteerd worden.

Je bent welkom in de praktijk of live via een zoom sessie

Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt een Compassionate inquiry sessie?

Gemiddeld genomen duurt een sessie zestig minuten.

Behoort een online sessie ook tot de mogelijkheden?

Jazeker! Het is natuurlijk altijd prettig om samen in “real life” samen te zijn, maar  Zoomen gaat net zo goed! Soms kan in je eigen ruimte zijn ook net de veiligheid scheppen die je op dat moment nodig hebt.