A holistic way of health

 

Physical

The whisdom of the body

Ons lichaam is in staat om alle ervaringen van ons dagelijks leven op te slaan als informatie en geheugen. Vooral ‘negatieve’ ervaringen zoals alledaagse stress, ruzies, en traumatische gebeurtenissen kunnen zich gemakkelijk vastzetten in het lichaam.

 

Ons lichaam is letterlijk onze eigen geschreven biografie gedrukt in het lichaam. We dragen ons verleden mee als bagage. Onverwerkte ervaringen resulteren in allerlei klachten die psychologisch, emotioneel en of fysiek van aard kunnen zijn.

Deze ervaringen worden alleen in het lichaam opgeslagen als ze niet bewust worden doorleefd om daarna weer vrijgelaten te worden.

 

In ons lichaam ligt een schat aan wijsheid opgeslagen, wachtend om gezien, gevoeld, erkend en doorleefd te worden.

Emotional

Emotions- Energy in motion

De capaciteit om te voelen en ervaren wat er in je lijf gebeurt is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend. We lijken als mensheid steeds meer naar ons hoofd te ontsnappen. Voelen ons vaak (onbewust) niet veilig om  emoties er te laten zijn.

 

In onze essentie zijn wij voelende wezens. Gelukkig kan je deze natuurlijke staat van zijn weer gaan herinneren en jouw emotionele landschap gaan verkennen. Je kan als je dat niet meer bent, weer comfortabel gaan worden met je gevoelens en emoties.

Mental

We kennen allemaal dat kritische stemmetje wel. Het stemmetje dat ons laat twijfelen, bijvoorbeeld wanneer we aan iets nieuw willen beginnen. Zou je dat nou wel doen? Wie zit er op jou te wachten?

Wat we horen, zijn vaak ideeën en overtuigingen die we hebben overgenomen van onze ouders. Vaak zijn ze bedoeld om ons te beschermen tegen falen of verlies. Maar deze overtuigingen werken doorgaans averechts. Ze verlammen ons en verhinderen ons stappen te zetten om ons ware potentieel te verwezenlijken.

Attachment vs authenticity 

Behoud van verbinding is voor de mens essentieel voor een gevoel van veiligheid.

Zodra een kind voelt dat de verbinding met een van de ouders in gevaar komt, ontstaat er een overlevingsstrategie en wordt een deel van de authenticiteit opgegeven. 

Deze gecreëerde patronen die op jonge leeftijd diende om te overleven werken je vaak tegen in je volwassen leven.

Deze overlevingspatronen zijn een tweede natuur geworden. Het brein kiest razendsnel voor de oude vertrouwde gebaande paden.

Door de conditioneringen en overlevingspatronen aan het licht te brengen en deze bij de wortel aan te pakken ontstaat er een vernieuwde vorm van mentale en emotionele gezondheid. 

Brain

Foods for your brain

Gezonde levels van neurotransmitters in de hersenen zorgen ervoor dat je in alle facetten van het leven optimaal kunt functioneren. Dit maakt het mogelijk dat je onder meer voldoende energie hebt, op de juiste momenten alert bent, makkelijk kunt leren, flexibel bent en een stabiele gemoedstoestand hebt.

De aanmaak van neurotransmitters kan verstoord raken door leefstijlfactoren als stress, zorgen, verslavend gedrag, en ongezonde lifestyle.

Een gezond voedingspatroon is een essentiële bijdragen aan goede neuro levels.

Herstel deze balans door te beginnen met jou neurotransmitters in kaart te brengen.

Spiritual

Connect with spirit

Door je bewustzijn te ontwikkelen op alle niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel; wordt je ook afgestemd op je roeping en je diepere zielsdoel.

Als je meer authentiek van binnenuit gaat leven en zelfverantwoordelijkheid neemt voor je unieke situatie, breng je jouw ware essentie naar voren. Zo kan jij jouw specifieke gaven en talenten schenken aan de wereld.