Adem Therapie

 

Het enige orgaan waar wij zelf directe invloed op kunnen uitoefenen zijn onze longen. Het controleren van de ademhaling is de snelste en meest effectieve manier om het zenuwstelsel te reguleren.
Als je leert je bewust te zijn van je ademhaling en oefent in het vertragen en normaliseren van je ademhalingen, zal je geest tot rust komen en je lichaam ontspannen.

Hoe de ademhaling stress kan verlagen

Ademhaling is een automatische functie van het lichaam die wordt aangestuurd door het ademhalingscentrum van de hersenen.

Wanneer we ons gestrest voelen, verandert onze ademfrequentie en ons ademhalingspatroon als onderdeel van de ‘vecht-of-vlucht-reactie’.

Een angstig of gestresst persoon ademt meestal klein en oppervlakkig en gebruikt zijn schouders in plaats van zijn middenrif om lucht in en uit zijn longen te verplaatsen. Deze manier van ademhalen verstoort het evenwicht in het lichaam.

Ondiepe overademing, of hyperventilatie, kan angstgevoelens verlengen door de lichamelijke symptomen van stress te verergeren. Het controleren en bewust sturen van de ademhaling kan helpen om deze symptomen te verbeteren.

 

 

Ontspannen met behulp van de ademhaling kan je leren

 

Iedere ademhaling waarbij de uitademing langer is dan je inademing brengt je tot rust!

Wanneer een persoon ontspannen is, ademt hij langzaam, gelijkmatig en rustig door zijn neus. Het bewust nabootsen van een ontspannen ademhalingspatroon kalmeert het zenuwstelsel  dat de onwillekeurige functies van het lichaam controleert.

Leer je adem gebruiken als rempedaal van je zenuwstelsel. 

 

Bewust je ademhaling leren sturen kan de volgende fysiologische veranderingen brengen:

R

verlaagde bloeddruk en hartslag

R

verlaagde niveaus van stresshormonen in het bloed

R

minder ophoping van melkzuur in het spierweefsel

R

ontladen van stress en vastgezette spanning

R

verbeterde werking van het immuunsysteem

R

meer lichamelijke energie

Ademwerk in al zijn variateiten

Verschillende mensen en culturen gebruiken al eeuwenlang de ademhaling om genezing te bevorderen. Holotropisch ademwerk en andere gelijksoortige stijlen werden in de jaren zeventig opnieuw populair door Stan Grof en andere spirituele ervaringsdeskundigen die nieuwsgierig waren naar de helende voordelen van veranderde bewustzijn toestanden.

Tegenwoordig is breathwork of ademwerk een verzamelnaam geworden van zeer diverse uitlopende ademtechnieken.

In mijn sessies maak ik gebruik van diverse ademhaling technieken zoals de verbonden ademhaling, pranayama,s, technieken van Wim Hof en Biodynamic Breathwork.  Ik voel aan in het moment wat voor handvatten ik jou kan aanreiken om in het dagelijks leven zelfredzaam te worden.

Tijdens een xl sessie adem therapie maak ik  gebruik van de verbonden ademhaling en de chaotische ademhaling. Laatstgenoemde is een specifieke stijl van ademwerk wat is gecreërd door Lars Faber. Deze vorm van ademwerk is speciaal gericht op het onderzoeken en ontladen van gevoelens, emoties en het verwerken van trauma.

Activeer het zelfherstellende vermogen van jouw lijf

Adem therapie XL is een methode die gebruik maakt van eenvoudige adempatronen om mensen in een diepe staat van bewustzijn te brengen die een snelle weg naar emotionele en fysieke genezing biedt.

Het werkt door met behulp van een versnelde ademhaling het lichaam van extra zuurstof te voorzien, de bloedstroom te verhogen en de bewuste geest te omzeilen. Het is een manier om vastzittende energie in het lichaam te verplaatsen en een diep intuïtieve staat aan te boren.

Als de bewuste geest op non actief is gesteld wordt het zelf helend vermogen van het lichaam geactiveerd.

 

 

Ademwerk is een manier van overgave en vertrouwen op de wijsheid van het lichaam. Het lichaam weet altijd wat het nodig heeft om te genezen. Met ademwerk krijgen we een zacht hart, een heldere geest, en vertrouwen in het eigen proces.

Hoe gaat een XL adem sessie in zijn werk?

 

Nadat we gesproken hebben over jou hulp vraag gaan we met behulp van Compassionate Inquiry contact maken met het lichaam en lokaliseren waar de sensaties en gevoelens aanwezig zijn in jouw lijf.

Vervolgens mag je op een comfortabel japans matras plaatsnemen en gaan we met behulp van speciaal op jou afgestemde evocatieve muziek beginnen aan de ademwerk sessie.

Het eerste gedeelte van de sessie is puur gericht op ontspanning.

Om verder in je lijf te zakken en het lijf verder te openen plaats ik een lichte druk op diverse afgestemde acupunctuur punten.

Na verloop van tijd gaan we de frequentie van de ademhaling verhogen.

Tijdens de sessie zit ik naast jou en ben ik aanwezig om je te ondersteunen tijdens dit proces.

De ademwerk sessie duurt ongeveer 100 minuten.

Na de sessie zal er tijd genomen worden om rustig te landen met een warm kopje thee. Tevens wordt de ruimte geboden om je ervaringen te delen en te integreren.

Adem therapie XL helpt jou bij

R

Bevrijden en omarmen van jouw emoties

R

Trauma verwerking

R

Regulering van je zenuwstelsel

R

Ontladen van stress en vastgezette spanning

R

Meer energie en levendigheid

R

Vermindering van depressies

Is een losse sessie voldoende voor mij?

 

Dat verschilt per persoon. In een enkele sessie kan ik jou leren om je ademhaling te sturen, en krijg je tips en tricks mee om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Gaat jou voorkeur uit naar ee XL sessie. Dan moet jouw lijf en geest hier eerst vertrouwd mee raken.  Een gevoel van veiligheid is essentieel. We hebben vaak een pantser dat ons ervan weerhoudt onze pijn te voelen en te uiten. Daarom kan het enige tijd duren voordat je bewustzijn diep genoeg zakt om alle verdedigings mechanismes los te laten. Als je nieuw bent met ademwerk is het meestal zo dat je lichaam en geest een paar sessies nodig hebben om aan deze nieuwe ervaring te wennen. Voor de beste resultaten raad ik je aan om een reeks van 5 sessies te doen. Dit alles gezegd hebbende, kan één sessie echter al levensveranderend en diep transformerend zijn, afhankelijk van de persoon. Ik geef alleen losse sessies aan mensen die de kracht van breathwork al eerder hebben ervaren. Natuurlijk kan je altijd vrijblijvend een kennismakingsessie plannen om te onderzoeken wat de meest geschrikte route is voor jou.

Samen op zoek naar jouw specifieke adem ritme…

 

Samen kunnen we gaan onderzoeken hoe jij weer meester wordt  over je eigen ademhaling.