earthfood

Voeding volgens de wijsheid van de natuur

earthfood

Voedt het jou of vult het jou?

Deze vraag heeft mij aan het denken gezet. Zo ben ik Earthfood begonnen. Ik wil terug naar de bron en weten waar mijn eten vandaan komt. Alles wat je eet, heeft invloed op jou en je gezondheid. Je bent wat je eet. En elke hap heeft een verhaal.

Het verhaal van de koe. Wat heeft het gegeten? Op welke bodem heeft het gegraasd? Waar en hoe is de koe geslacht? Behind every meal there is death. De voedingsstoffen en mineralen waarmee de koe zich heeft gevoed, zijn nu jouw voeding. Door dat besef eet je veel bewuster, met respect en aandacht. Ook wordt er niets van het dier verspild, maar worden de botten gebruikt om bijvoorbeeld onze Earth Broth van te maken. Ook de bodem moet goed zijn. Een gezonde bodem leeft, zit vol met micro organismes, zitten alle mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van onze gewassen en planten en de voeding voor onze dieren.

Het lekkerste fruit en de lekkerste groenten komen vers van het land en uit jouw eigen omgeving. Geoogst op hun toppunt, zodat ze alle tijd hebben gehad om zonnestralen en regenbuien om te zetten in energie, zich te voeden met alle voedingsstoffen uit de plant, wortel  en mineralen uit de bodem. En dat proef je.

Earthfood neemt je mee terug naar de basis, naar de grond waarop je loopt, de lucht die je inademt, de zon en de regen

Koken met de seizoenen

Volg de cyclus van de natuur, want door te koken volgens de seizoenen, tonen we respect voor de natuur. Gewassen en planten uit het seizoen smaken niet alleen veel beter, maar bevatten ook veel meer voedingsstoffen. Proef het zelf!
vincent gosselink
vincent gosselink

Puur

Waarom bereiden we ons voedsel niet geheel zelf? Van brood tot soep, van pasta tot pesto. Zo houden we alles zelf in de hand, weten we wat er in ons eten gaat en kunnen we de de puurste ingrediënten gebruiken, en, in het geval van voedselallergie, de allergenen vermijden. Want zelfgemaakt smaakt alles net wat lekkerder!

 

Je kan natuurlijk ook in de hoogste versnelling door het leven blijven razen en dagelijks je prioriteiten buiten jezelf plaatsen. Dan biedt een supermarkt vol vulling met E-nummers, snelle suikers, plantaardige vetten en pesticiden uitkomst. Deze breken het lichaam gelukkig maar heel langzaam af. Af en toe is dit natuurlijk geen enkel probleem. The choice is yours…..

Vincent is earthfood

Vincent heeft een passie voor gezond, voedzaam, eerlijk en lekker eten. Hij kookt het liefste met super verse (bio) producten van eigen bodem en gebruikt hierbij zijn kennis in oosterse en westerse voedingsleer. Dit zorgt in combinatie met zijn keuken skills voor heerlijke voedzame en helende maaltijden.

Vincent heeft jaren ervaring in het koken op locatie en het verzorgen van (meerdaagse) groepen. Hij heeft tevens diverse jaren kookworkshops gegeven en kookclubs begeleidt bij het kookatelier in Enschede.

vincent gosselink
vincent gosselink

Koken & kookworkshops op locatie

Vincent heeft een passie voor het vinden van de beste, voornamelijk biologische ingrediënten, om deze vervolgens om te toveren tot een smaakvolle, voedzame en helende maaltijd.
Ontbijt, lunch of diner binnen verzorgt hij graag op locatie en tevens bestaat de mogelijk dit samen te doen in de vorm van een kookworkshop. Geweldig voor teambuilding en het groepsproces!

 

 

Als je denkt een gave klus te hebben dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen. Als er een wederzijdse JA is dan maken we er samen voedende en vullende dag(en) van.