Tui Na Therapie

Holistic way of healing

Een Tui Na behandeling kan heel dynamisch en bewegend zijn of heel subtiel en zacht, afhankelijk van de individuele aard van de behandeling. Het is zeer ontspannend, en brengt het lichaam in zijn natuurlijke parasympatische toestand. Het voelt verwarmend en ritmisch aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van een reeks technieken die een bijzonder therapeutisch effect hebben. Door Tuina massage komen lichaam en geest weer in balans, verminderen  en verdwijnen klachten en verbetert de gezondheid.

Tui-Na Therapie

Tuina massage therapie is naast acupunctuur en Chinese kruiden therapie  één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCG).

Voorafgaand aan de behandeling wordt er eerst een anamnese afgenomen, waarbij ik de aard van je klacht zal beoordelen door middel van ondervraging, palpatie, tong- en polsdiagnose. De cliënt mag daarna op de massagetafel gaan liggen en de behandeling zal worden gegeven over de kleding of direct op de huid.

Tuina massage therapie kent een grote variëteit aan verschillende massage technieken die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd. Daarnaast kent het diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. De Tuina behandeling wordt vaak aangevuld worden met cupping, een eeuw oude techniek die zeer effectief werkt.

Deze vorm van lichaamswerk stimuleert en reguleert het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht en blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie) en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Daarbij wordt uitgegaan  van het principe dat als yin en yang in je lichaam en geest in evenwicht zijn, jij je gezond en vitaal voelt. Tuina massage therapie brengt de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans en bevordert de circulatie van Qi en Bloed. Hierdoor kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen.

Behandelingprincipes

Een Tuina therapeut beschikt over verschillende technieken. Hiermee is het mogelijk om:

 

  • het zenuwstelsel te reguleren
  • diepe ontspanning te ervaren
  • meridianen in balans te brengen
  • Spieren en pezen te ontspannen
  • Qi circulatie te herstellen en te bevorderen
  • Pijn en spasmen op te heffen
  • Verklevingen te verwijderen
  • De toename van de circulatie van bloed te bevorderen.
  • Te herstellen van gewrichtsklachten en de gewrichten te mobiliseren
  • De functies van de interne organen te verbeteren

Gratis & vrijblijvend kennismaking gesprek?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken

Telefoon

06-28272038

Adres

VOORTSWEG 204-B
7523CK ENSCHEDE