Mannen coaching

Mannen hebben altijd het beste geleerd van andere mannen. De hedendaagse man heeft over het algemeen het gemis ervaren van een positief mannelijk rolmodel in zijn leven. Vaak zijn we vanwege een trauma response het allemaal alleen gaan doen. Mannenwerk kan deze balans herstellen en jou laten voelen hoe het is om gesteund en gedragen te worden door andere mannen. Om vervolgens jouw uniek pad te bewandelen. 

 

Wat betekent Mannenwerk voor mij?

In 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met “mannenwerk” Tijdens een vierdaagse initiatie mocht ik mij onderdompelen in de wereld van de man. Wat een verademing was dat! Het in contact zijn met andere mannen , zonder praatjes, zonder te laten zien wie er de grootste heeft. maar in verbinding met elkaar, dat voelde voor mij als thuiskomen. Het weer contact maken met mijn eigen mannelijke essentie, met mijn rauwe kracht maar ook met mijn zachtheid en kwetsbaarheid is een kostbaar geschenk voor mij geweest.

Vanaf 2014 ben ik een vaste begeleider van de vierdaagse initiatie die onderaan deze pagina staat weergegeven. Elke keer is het weer een feest om mij te verbinden met een groep mannen en deze te begeleiden in hun processen. Samen deze vierdaagse reis aangaan geeft mij zoveel diepgang en vervulling, ik gun elke man hetzelfde.

Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik mij comfortabel voel in het bijzijn van andere mannen. Ik begrijp de universele processen waar wij als man doorheen gaan steeds beter. Ik herken en erken de boosheid die in ons zit, vaak onderdrukt wordt en graag geuit zou willen worden. Het stigma wat er op het man zijn en kwetsbaarheid zit. De schaamte die er vaak op het “man zijn” zit. Ik kan je in een veilige setting begeleiden om de afdaling te maken van het hoofd naar het lijf, contact te maken met je gevoelens en emoties zodat je comfortabel kan worden met jouw kracht en kwetsbaarheid.

Vaak hoor ik ” ik wil weer in mijn mannelijke kracht gaan staan” maar wat is dat eigenlijk? Voor mij is in mijn kracht gaan staan het volgende : We kennen allemaal genoeg situaties waarin het zo spannend was dat we de confrontatie uit de weg zijn gegaan. Nadien vaak afwijzend en boos naar ons eigen gedrag. Voor mij betekent mannelijk kracht niet om te laten zien hoe stoer en sterk we zijn om dan vervolgens dwars door onze angsten heen te gaan. Mannelijk kracht betekent voor mij kwetsbaar durven zijn,  in verbinding gaan met dat deel wat bang is of zich schaamt om iets te ondernemen. Hierin te blijven staan, de gevoelens te verwelkomen, ze erkennen en te doorvoelen, om vervolgens hand in hand met het kwetsbare deel door de angst heen te gaan. Dit is voor mij mannelijke kracht.

 

Redenen voor mannenwerk

Je weet niet wat “man zijn” betekent

Je voelt je depressief 

Je kan niet met je boosheid overweg

Je wilt graag leren voelen

Je vervalt gemakkelijk in passief gedrag

Verslavingen zijn je niet vreemd

Je weet niet wat je wilt in je leven

Je wilt helder krijgen waar je kracht ligt

Je wilt in verbinding zijn met anderen zonder jezelf te verliezen

Je wilt een helder beeld van jouw rol als man

Je bent bang voor andere mannen

Je wilt onafhankelijk, creatief en vrij zijn