Energy work

Holistic way of healing

…..

Acupressuur

Acupressuur is een oude vorm van healing die in de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gebruikt. Het doel van acupressuur is de beweging van qi (“levensenergie”) door de 14 kanalen (meridianen) in het lichaam aan te moedigen. Dit zijn dezelfde energiemeridianen en acupunten als die waar acupunctuur zich op richt. De theorie van de Chinese geneeskunde stelt dat de constante stroom van qi door deze kanalen essentieel is voor een persoon om gezond te blijven. Als deze energiestroom geblokkeerd is, kan het lichaam niet langer het evenwicht bewaren dat nodig is om een krachtige energie te behouden en gezondheidsproblemen aan te pakken.

Acupressuur bestaat uit het drukken op de acupunctuurpunten in een poging om de vrije stroom van energie in de meridianen in bewgeing te zetten. Acupressuur is vergelijkbaar met acupunctuur, maar de persoon gebruikt zijn vingers in plaats van naalden om het punt te bewerken.

Crystal Healing

Crystal healing is een holistische en natuurlijke therapie die gebruik maakt van de energetische kracht van kristallen en hoe deze het lichaam en de geest beïnvloeden. Een kristaltherapeut plaatst  kristallen op of rond een cliënt om energie te helpen deblokkeren, focussen en sturen.

Crystal healing is een op energie gebaseerd systeem. Dit betekent dat het gebaseerd is op de overtuiging dat we allemaal uit verschillende energieën bestaan en dat wanneer deze stagneren, uit balans zijn of geblokkeerd worden, dit ziekte kan veroorzaken. Het uitgangspunt is dat kristallen helpen de energie te deblokkeren, in evenwicht te brengen en te leiden naar de plaats waar ze het meest nodig is, waarbij ze het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken.

 

De-Armouring

Armour  is het Engelse woord voor harnas/schild. De-armouring betekend dus jezelf ontdoen van een harnas/schild.

Simpel gezegd, de-armoring is een manier om  het pantser los te laten dat je belemmert om in 100% gezonde afstemming en controle over je leven te zijn.

Een de-armoring sessie kan vergeleken worden met een triggerpoint massage, waarbij druk wordt uitgeoefend op verschillende punten op het lichaam om fysieke, emotionele en mentale spanningen los te laten. We gebruiken hierbij intensief ons adem om de gevoelens die hierbij vrijkomen te verwelkomen.

Het pantser is het resultaat van blokkades die zijn ontstaan door trauma’s, spanningen, gedachtenpatronen en verschillende ervaringen in het leven. Dit pantser kan verhinderen dat de levenskracht vrij door het lichaam kan stromen. Het verhardt het fysieke lichaam, en vanwege de emoties die erin opgesloten zitten, kan het ook de geest vertroebelen.