Breathwork Therapy

Activeer het zelfherstellende vermogen van jouw lijf

Breathwork therapy is een healings methode die gebruik maakt van eenvoudige adempatronen om mensen in een diepe staat van bewustzijn te brengen die een snelle weg naar emotionele en fysieke genezing biedt.

Het werkt door met behulp van een versnelde ademhaling het lichaam van extra zuurstof te voorzien, de bloedstroom te verhogen en de bewuste geest te omzeilen. Het is een manier om vastzittende energie in het lichaam te verplaatsen en een diep intuïtieve staat aan te boren.

Als de bewuste geest op non actief is gesteld wordt het zelf helend vermogen van het lichaam geactiveerd.

 

 

Ademwerk in al zijn variateiten

Verschillende mensen en culturen gebruiken al eeuwenlang de ademhaling om genezing te bevorderen. Holotropisch ademwerk en andere gelijksoortige stijlen werden in de jaren zeventig opnieuw populair door Stan Grof en andere spirituele ervaringsdeskundigen die nieuwsgierig waren naar de helende voordelen van veranderde bewustzijn toestanden.

Tegenwoordig is breathwork of ademwerk een verzamelnaam geworden van zeer diverse uitlopende ademtechnieken.

In mijn sessies maak ik gebruik van diverse ademhaling technieken zoals de verbonden ademhaling, pranayama,s, technieken van Wim Hof en Biodynamic Breathwork.  Ik voel aan in het moment wat voor handvatten ik jou kan aanreiken om in het dagelijks leven zelfredzaam te worden.

Tijdens een sessie breathwork therapy maak ik  gebruik van de verbonden ademhaling en de chaotische ademhaling. Laatstgenoemde is een specifieke stijl van ademwerk wat is gecreërd door Lars Faber. Deze vorm van ademwerk is speciaal gericht op het onderzoeken en ontladen van gevoelens, emoties en het verwerken van trauma.

Ademwerk is een manier van overgave en vertrouwen op de wijsheid van het lichaam. Het lichaam weet altijd wat het nodig heeft om te genezen. Met ademwerk krijgen we een zacht hart, een heldere geest, en vertrouwen in het eigen proces.

Hoe gaat een adem sessie in zijn werk?

Met behulp van Compassionate Inquiry en focusing  gaan we in een veilige setting contact maken met het lichaam en lokaliseren waar de sensaties en gevoelens aanwezig zijn in jouw lijf.

Tijdens dit proces kunnen er opgeslagen herinneringen en ervaringen uit jouw verleden naar de oppervlakte komen. We gaan dit samen op een liefdevolle manier verder onderzoeken en maken o.a. gebruik van de  schatkaart van de ziel. Als we bij de kern van jou pijn zijn uitgekomen gaan we beginnen aan het tweede gedeelte van de ademwerk sessie.

Vervolgens mag je op een comfortabel japans matras plaatsnemen en gaan we met behulp van speciaal op jou afgestemde evocatieve muziek beginnen aan de ademwerk sessie.

De hele reis ben ik bij jou aanwezig om je te ondersteunen tijdens dit proces.

De ademwerk sessie duurt ongeveer 120 minuten.

Na de sessie zal er tijd genomen worden om rustig te landen met een warm kopje thee en wat vers fruit. Tevens wordt de ruimte geboden om je ervaringen te delen en te integreren.

 We verduidelijken alles wat  nieuw was, en maken een plan voor je om het nieuwe bewustzijn in je dagelijks leven te integreren!

Breathwork therapy helpt jou bij

R

Bevrijden en omarmen van jouw emoties

R

Trauma verwerking

R

Regulering van je zenuwstelsel

R

Ontladen van stress en vastgezette spanning

R

Meer energie en levendigheid

R

Vermindering van depressies

R

Gevoelens van helderheid, verhoogd bewustzijn en innerlijk weten

Deze korte film over breathwork is opgenomen tijdens mijn examen

Is een losse sessie voldoende voor mij?

 

Voor de beste resultaten raad ik je aan om een reeks van 7 sessies te doen. Een gevoel van veiligheid is essentieel. We hebben allemaal een pantser dat ons ervan weerhoudt onze diepste pijn te voelen en te uiten. Daarom kan het enige tijd duren voordat je bewustzijn diep genoeg zakt om alle verdedigings mechanismes los te laten. Als je nieuw bent met ademwerk is het meestal zo dat je lichaam en geest een paar sessies nodig hebben om aan deze nieuwe ervaring te wennen. Dit alles gezegd hebbende, kan één sessie echter al levensveranderend en diep transformerend zijn, afhankelijk van de persoon. Ik geef alleen losse sessies aan mensen die de kracht van breathwork al eerder hebben ervaren. Natuurlijk kan je altijd vrijblijvend een kennismakingsessie plannen om te onderzoeken wat de meest geschrikte route is voor jou.

Wil je kennis maken met Breathwork therapy?

Een ruim 2 uur durende sessie waarbij Compassion Inquiry en Breathwork worden gecombineerd tot een helende en transformerende reis!